Kosteloos Vergelijken

Zo verlies je je verstand niet als je thuis werkt

Stress Kosteloos Vergelijken

Hoe werkt iemand effectief vanuit huis, vraagt ​​u zich misschien af? Hier is een lijst van onze 10 beste adviezen om precies dat te doen!

Op het moment dat ik dit schrijf, is er geen officieel mandaat van de lokale gezondheidsautoriteiten in Nederland om openbare ruimtes te vermijden in de nasleep van de verspreiding van het COVID-19-coronavirus. Uit voorzorg gaan steeds meer bedrijven een stap verder om hun werknemers te beschermen door hen te vragen thuis te werken terwijl de kans op overdracht van het virus op de werkplek wordt verkleind.

Zelfs als thuiswerken geen geheel nieuw idee is, is het voor velen nog steeds een vrij nieuw voorstel. De thuisomgeving is misschien niet iets dat je associeert met werk en het kan in het begin even wennen zijn. Met de juiste voorbereidingen en mindset kan thuiswerken echter een fluitje van een cent zijn.

Voorbereidende werkzaamheden
Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat je alle apparatuur hebt die je nodig hebt om thuis te werken. Velen gebruiken tegenwoordig laptops, dus het is natuurlijk essentieel om die mee naar huis te nemen (soms kun je hiervoor zelfs je pc gebruiken, afhankelijk van de houding van je werkgever hiertegen). Het is daarom ook belangrijk om dingen als opladers, computermuizen etc. mee naar huis te nemen.

Zorg er ook voor dat je de communicatie open en open houdt. Aangenomen wordt dat je al een vorm van communicatienetwerk op het werk gebruikt, zoals Skype, Slack of iets anders, maar als je deze tools niet gebruikt, is het belangrijk om met je collega’s een communicatiekanaal af te spreken dat voor werkgerelateerde zaken kan worden gebruikt . Soms moet u mogelijk toegang krijgen tot specifieke interne platforms of systemen waarvoor een VPN nodig is om toegang te krijgen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat u weet hoe u dit moet doen als u deze platforms nodig heeft voor uw dagelijkse werk.

10 tips om effectief thuis te werken.


1. Identificeer de taken die je moet doen

Maak aan het einde van elke werkdag een lijst van een paar taken die morgen gedaan moeten worden. Dit zou een shortlist moeten zijn van 1 tot 3 dingen. Doe het zodra je aan je werkdag begint. Al het andere dat je gedaan krijgt, is een bonus.

2. Kom in de werk-mindset

Maak je zoals gewoonlijk elke ochtend klaar voor je werk. Ontbijten en aankleden. Je pyjama en badjas zijn de grootste bedreigingen voor je productiviteit en creativiteit.

3. Identificeer je afleidingen en elimineer ze


Afleiding is één klik verwijderd op een computer en een telefoon en ze verbruiken je productiviteit, bijvoorbeeld Instagram, games, YouTube, nieuwssites, kranten, Facebook, Twitter of Discord-chats. Accepteer dat je sommige apps moet wissen en sommige sites moet blokkeren. Doe het nu voordat ze de kans krijgen om uw focus en productiviteit te belemmeren.

4. Krijg je eigen ruimte

Je hebt een speciale ruimte nodig om te werken; liefst niet je slaapkamer of woonkamer. Als je in een klein appartement woont, is een schone en lege keukentafel een goed alternatief. Als er andere gezinsleden thuis zijn, moet u bij hen uit de buurt blijven.

5. Accepteer geen bezoekers van vrienden en familie

Tijdens werkuren moet je huis worden beschouwd als een no-go-zone voor vrienden en familie. Je moet misschien heel eerlijk tegen ze zijn om dat te accepteren, zodat je geen onnodige afleiding hebt

6. Ga online en wees beschikbaar voor je collega’s

Zet je werkcommunicatieplatform aan, check elk uur je e-mail. Zet het geluid van je telefoon aan (maar demp alle storende meldingen).

7. Maak een wandeling

Het is heel gemakkelijk om helemaal op te gaan in je werk als je vanuit huis werkt. Zorg ervoor dat je wat tijd vrijmaakt en elke dag 30 minuten wandelt om wat beweging aan je routine toe te voegen en je geest fris te houden.

8. Plan de lunch vooruit

Laat je niet elke dag verrassen door de lunch. Zorg dat je eten in huis hebt, bij voorkeur restjes van de dag ervoor of iets dat je heel snel en zonder veel moeite kunt opknappen.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ontvang updates en leer van de besten

Meer te ontdekken